Nyt fra Nivå i politiets døgnrapport

Profilbillede

Nivå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Blufærdighedskrænkelse, Hillerød

Klokken 07.14 anmeldte en kvindelig beboer i Jørgen Poulsens Have, at hun netop havde set en fremmed mand kigge ind ad hendes vinduer, imens han blottede sin penis og onanerede. Kvinden var snarrådig og tog sin telefon frem og fotograferede manden, der efterfølgende forlod stedet.

En patrulje blev sendt til adressen for at foretage afhøring af kvinden samt lede efter manden, der i første omgang ikke blev fundet.

Sidst på formiddagen blev den formodede gerningsperson dog identificeret via efterforskning, og en patrulje kørte til en anden adresse i Hillerød, hvor en 29-årig mand blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse.

Indbrud i restauration, Helsingør

Klokken 08.17 blev det anmeldt fra en café på Esrumvej, at der imellem mandag aften og tirsdag morgen havde været indbrud. Tyvene var kommet ind via et opbrudt vindue, hvorefter der var blevet stjålet lidt kontanter samt blandt andet sodavand, slik og snacks.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

Klokken 08.24 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld på Christian X’s Allé i krydset ved Lyngby Hovedgade, idet en personbil ført af en 87-årig kvinde fra Bagsværd havde påkørt en 53-årig mandlig cyklist fra København, idet personbil svingede til venstre.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt, mens cyklisten blev tilset af sundhedspersonalet – han var dog ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. 

Tyveri fra personbil, Allerød

Klokken 10.13 blev det anmeldt, at der imellem mandag klokken 17.00 og tirsdag klokken 08.00 var blevet stjålet lidt mønter og et kørekort fra en personbil, der havde holdt på en p-plads ved Askevangen. 

Kørsel i påvirket tilstand, Jægerspris

Klokken 11.00 blev en 30-årig mandlig varevognsfører fra Jægerspris standset og kontrolleret på Hybenvej. Her fik han narkometeret til at slå ud for amfetamin, og han blev derfor sigtet for narkokørsel og taget med til udtagning af en blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Kørsel i påvirket tilstand samt forvoldt fare for liv eller førlighed, Frederiksværk

Klokken 12.01 anmeldte et vidne, at en varevogn netop havde kørt mod ensretningen på Allégade, og at det havde skabt flere farlig situationer, ligesom flere biler var blevet påkørt.

Da varevognen kørte mod ensretningen, havde en modkørende bilist fægtet med armene for at signalere til føreren af varevognen, at noget var galt. Dette havde fået føreren af varevognen til at trække hårdt i rattet, hvorefter varevognen kørte sidespejlet af den modkørende bil, ligesom siderne af de to køretøjer skrabede mod hinanden med ridser til følge. I forbindelse med undvigemanøvren påkørte varevognen to parkerede biler, hvorefter varevognen forlod stedet, uden at føreren gav sig til kende. Der skete ingen personskade ved sammenstødet.

Kort efter indløb der anmeldelse om, at den samme varevogn havde kørt i nordøstlig retning ad Hundestedvej, hvor den under en overhaling kørte sidespejlene af to-tre personbiler på strækningen mellem Baggersvej og Ellevej. Efterfølgende gik føreren fra stedet til fods.

Et vidne fulgte efter føreren på behørig afstand, og klokken 12.16 fik en patrulje kontakt vidnet og den formodede fører på Strandvejen.

Føreren, en 33-årig mand fra Ishøj, blev anholdt og blandt andet sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven samt for narkokørsel. Efter Nordsjællands Politi var færdig med det indledende politiarbejde, overtog sundhedsvæsnet manden, hvor der nu bliver taget hånd om ham.

Brand, Farum

Klokken 12.48 blev det anmeldt, at det brændte i en villa på Furesøvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at alle levende væsner var kommet sikkert ud af huset, der brændte kraftigt.

Klokken 17.00 blev det meldt, at branden var slukket, og årsagen til den skal nu undersøges nærmere.

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 13.12 anmeldte personalet fra Bilka, at de havde pågrebet to butikstyve, der havde forsøgt at stjæle to t-shirts til en samlet værdi af 258 kroner samt en højtaler til en værdi af 799 kroner. Da de to var udenlandske statsborgere, blev en patrulje sendt til stedet, hvor to mænd på henholdsvis 40 og 44 år blev sigtet for butikstyveri.

Brand, Lynge

Klokken 13.27 blev det anmeldt, at det brændte på en skråning ved en grusgrav på Nymøllevej. Brandvæsnet blev sendt til stedet, hvor de konstatere, at der var ild i 300-400 kvadratmeter græs/tørv, som de fik slukket.

Tyveri fra personbil, Holte

Klokken 14.34 blev det anmeldt, at der et par timer forinden var blevet stjålet tøj, kreditkort og kontanter fra en personbil, der havde holdt parkeret på Vildtfogedvej. Tyvene var kommet ind i bilen ved at knuse en siderude.

Færdselsuheld, Kvistgård

Klokken 15.00 skete der et færdselsuheld, idet en politibil under udrykning stødte sammen med en personbil ført af en 69-årig mand fra lokalområdet i T-krydset Kongevejen/Helsingørsvej.

Politibilen kørte ad Helsingørsvej mod nord, mens personbilen kørte fra Kongevejen og ind i T-krydset for at dreje til venstre ad Helsingørsvej, hvor politibilen kom fra venstre, og i den forbindelse skete sammenstødet med større materiel skade til følge på begge køretøjer. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade, men den 69-årige blev for en sikkerheds skyld kørt på skadestuen til kontrol.

Strækningen var spærret frem til cirka klokken 16.45, imens der blev ryddet op på stedet. 

Kørsel uden førerret, Hillerød

Klokken 15.10 blev en 21-årig mandlig motocross-motorcyklist fra Hillerød standset og kontrolleret på Godthåbsvej bad ved tennishallerne. Her viste det sig, at han ikke besad den fornødne førerret, og han blev derfor sigtet for at køre på motorcyklen alligevel. Køretøjet var desuden hverken indregistreret eller forsikret.

Tricktyveri, Helsingør

Klokken 15.16 blev det anmeldt, at der omkring klokken 13.15 havde indfundet sig en fremmed person i en butik på Stjernegade. Den fremmede person havde viftet med en avis og spurgt ekspedienten om noget på et fremmedsprog, hvorefter den fremmede person kort tid efter forlod butikken igen. Efterfølgende opdagede ekspedienten, at hendes taske med indhold var væk fra baglokalet, og hun mistænkte, at der havde været tale om et tricktyveri.

Den fremmede person beskrives som: mand, sydeuropæisk af udseende, 30-35 år gammel, 170 cm høj, almindelig af bygning, mørk i huden, med sort kort hår og skægstubbe. Talte desuden et fremmedsprog og havde solbriller på.

Tyveri fra personbil, Gilleleje

Klokken 15.16 blev det anmeldt, at der imellem klokken 14.10 og 15.00 var blevet stjålet en taske med indhold fra en personbil, der havde holdt parkeret ved Nakkehoved. Tyvene var kommet ind i bilen ved at knuse en siderude.

Tyveri fra lomme, Helsingør

Klokken 15.31 anmeldte en 73-årig kvinde, at hun imellem klokken 13.00 og 15.30 havde fået stjålet sin iPhone 11 fra sin jakkelomme, imens hun havde gået rundt i Helsingør by.

Ulovligt arbejde, Farum

Nordsjællands Politi anholdt og sigtede klokken 16.45 to ikke-EU-borgere for ulovligt arbejde i en restauration i Farum. Der var tale om en 25-årig mand og en 32-årig mand. 

Butikstyveri, Charlottenlund

Personalet i Fakta på Jægersborg Alle anmeldte klokken 17.18, at de tilbageholdt en ung mand, som havde stjålet tyggegummi fra butikken. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den unge mand, en 15-årig fa Charlottenlund, som blev sigtet for butikstyveri. Grundet hans unge alder blev der efterfølgende taget kontakt til de sociale myndigheder samt andre relevante voksne for at informere om episoden.

Sigtet for besiddelse af stoffer, Farum

I forbindelse med en målrettet indsats mod narkosalg på gadeplan var Nordsjællands Politi tirsdag eftermiddag til stede i Farum. I den forbindelse blev en 34-årig mand fra Slangerup standset i en bil på Slangerupvej. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

En person blev under indsatsen truffet i parkeringskælderen ved Bybækterrasserne. Vedkommende var i besiddelse af en moderat mængde hash i salgsposer samt kontanter og blev derfor sigtet for at være i besiddelse af disse genstande med henblik på videresalg.

En 19-årig mand fra Farum blev ved samme lejlighed fundet i besiddelse af en mindre mængde hash i parkeringskælderen under Nygårdterrasserne. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Anmeldelse om tumult mellem tre mænd, Kokkedal

En borger anmeldte klokken 17.52, at der var opstået tumult mellem tre personer på Broengen. Flere patruljer kørte til stedet, men det var ikke muligt at finde nogen i området, som kunne knyttes til episoden.

Tyveri fra personbil, Nivå

Klokken 19.30 blev det anmeldt, at der var stjålet en telefon fra en personbil, som havde holdt parkeret på Blålersvej mellem klokken 13.00 og 17.00. Indstigningsstedet er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ukendt.

Mistænkeligt forhold, Kgs. Lyngby

En borger anmeldte klokken 21.28, at han havde observeret en mand, som gik rundt ved DTU og muligvis var i gang med at stjæle kabler fra stedet. Patruljer kørte til stedet for at lede efter manden, men det var ikke muligt at finde ham under runderingen i området.

Manden beskrives som: ca. 50 år, ca. 180 cm. Iført grå hættetrøje, mørkegrå dunjakke og blå bukser.

Ægtepar antastet af en gruppe unge, Fredensborg

En mand anmeldte klokken 21.43, at han og hans hustru kort forinden var blev antastet på Wendorfsvej af en gruppe unge, som var kommet til stedet i en sort BMW. Her var manden blev skubbet ind i væggen flere gange af de unge, som også havde råbt ukvemsord af ham og hustruen. Derefter var de unge forsvundet igen. 

Patruljer kørte til området for at lede efter gruppen af unge, men det var ikke muligt at finde dem i området.

Der er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke oplyst signalement på personerne i gruppen.

Forsøg på tyveri af metaller, Ølstykke

En medarbejder på genbrugsstationen på Tranekærvej anmeldte klokken 22.03, at han kort forinden havde råbt en mand an, som havde skaffet sig adgang til genbrugsstationen og befandt sig ved elektronikskuret. Medarbejderen havde en formodning om, at manden var på stedet med henblik på at stjæle metaller, og da han bad manden om at forlade stedet, blev denne aggressiv i sin adfærd. En patrulje kørte til stedet, men manden befandt sig ved ankomsten ikke længere ved genbrugsstationen.

Han beskrives som: mand, ikke etnisk dansk af udseende. Iført sort tøj.

Indbrud i optikerforretning, Hellerup

Klokken 23.04 indløb der anmeldelse om, at en personbil kort forinden var blevet bakket ind i indgangspartiet til en optikerforretning på Strandvejen. Flere gerningspersoner havde herefter stjålet et ukendt antal brillestel fra stedet og var flygtet derfra i bilen. 

Flere patruljer kørte til stedet, og der blev runderet efter bilen og gerningspersonerne i området. Den blev efterfølgende fundet forladt ved Hellerup Station. 

Efterforskning af sagen pågår nu, og Nordsjællands Politi vil i den forbindelse gerne høre fra borgere, som har været vidner til indbruddet eller i øvrigt har oplysninger til sagen. Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Spirituskørsel, Rungsted Kyst

På Bolbrovej standsede en patrulje klokken 00.35 en 17-årig kvindelig bilist fra Rungsted Kyst. Her blev hun anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet hun formentlig havde ført bilen med en promille over det tilladte. Hun blev derudover også sigtet for at køre bil uden førerret.

Der venter nu svar på en blodprøve, som præcist skal fastslå den 17-åriges eventuelle promille.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi