Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Nivå - mandag den 21. juni

Profilbillede

Nivå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Færdselsuheld, Farum

Klokken 09.54 anmeldte et vidne, at han netop havde set en personbil i høj fart påkøre en sten på hjørnet af Høveltevej/Gammel Høveltevej, hvorefter bilen var landet en hæk.

En patrulje blev sendt til stedet, og ved dennes ankomst blev det vurderet, at føreren af bilen, en 44-årig udenlandsk mand, fremstod beruset, og han blev derfor transporteret med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

 

Færdselsuheld, Helsingør

Klokken 10.02 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Sct Anna Gade, idet der havde været et sammenstød imellem en bil og en cykel. En patrulje og en ambulance blev sendt til stedet, og sidstnævnte kørte cyklisten, en 49-årig mand fra Gentofte, til kontrol på skadestuen, mens patruljen sigtede bilisten, en 59-årig mand fra Helsingør, for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt.

 

Tyveri fra menighedshus, Værløse

Klokken 12.06 blev det anmeldt fra Hareskov Kirke, at der imellem lørdag klokken 17.00 og søndag klokken 10.00 havde været indbrud i menighedshuset, som ligger lige ved kirken. Her havde en eller flere gerningspersoner knust en glasdør med en brosten, hvorefter de havde stjålet 32 Nanna Ditzel træstole, der alle har et brændemærke, hvorpå der står ”Værløse Sogn”.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Jægerspris

Klokken 12.12 blev 38-årig mandlig varevognsfører fra Jægerspris standset og kontrolleret på Kulhusvej. Her viste det sig, at han var frakendt sit kørekort, og han blev derfor sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

 

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 14.09 blev det anmeldt fra Normal i Slotsarkaderne, at to piger på henholdsvis 12 og 14 år havde forsøgt at stjæle varer til en værdi af cirka 150 kroner.

På grund af deres unge alder blev en patrulje sendt til stedet, som sørgede for at orientere de relevante voksne samt de relevante myndigheder.

 

Færdselsuheld, Frederiksværk

Kort før klokken 16 skete der et færdselsuheld på Hillerødvej, da en varebil kørende mod Frederiksværk kørte over i den modsatte vejbane og stødte sammen med en personbil, der kørte i den modsatte retning. Den påkørte personbil snurrede rundt og påkørte endnu en personbil, der havde kørt bag varebilen. 

Efterfølgende steg en mand ud af varebilen, hvorefter han hastigt forlod stedet til fods bag Circle K og videre mod Arresø. Flere vidner kunne berette om hasarderet kørsel fra varebilen over en længere strækning, og de mistænkte, at føreren var påvirket.

 

Med god hjælp fra adskillige vidner samt snuden fra politihunden Loke blev den flygtende bilist fundet i vandet i Arresø 2,6 km fra, hvor færdselsuheldet var sket. Da politiet kunne se manden i vandet, forsøgte han i første omgang at svømme fra stedet, men han opgav hurtigt sit ærinde, hvorefter han svømmede ind til bredden og lod sig anholde.

 

Føreren, en 26-årig mand fra København, blev taget med til aftørring og afhøring på politistationen, hvorefter han senere på aftenen blev løsladt. Bilisten blev blandt andet sigtet for kørsel i påvirket tilstand, og en blodprøve skal nu fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

 

Der skete umiddelbart ingen større personskade ved færdselsuheldet.

 

Kørsel uden førerret, Nivå

Klokken 16.07 blev en 31-årig udenlandsk mandlig bilist standset og kontrolleret på Helsingørmotorvejen i sydgående retning nær Nivå. Han kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.
 
Færdselsuheld, Gentofte

En 20-årig mandlig bilist fra Frederiksberg kørte kloken 18.37 ad Lyngbyvejen i nordvestlig retning, hvor han uden at overholde sin vigepligt foretog et højresving ind over en cykelsti på Kildegårds Plads. I den forbindelse påkørte han en 30-årig mand fra København, som kom cyklende på cykelstien. 

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men cyklisten blev for en sikkerheds skyld kørt til tjek på hospitalet.

 

Mand udgav sig for at være fra politiet, Helsingør

Klokken 18.50 anmeldte en 35-årig kvinde fra Helsingør, at hun kort forinden var blevet kontaktet telefonisk af en ukendt mand, som oplyste, at han var ansat ved politiet. Han forklarede derefter kvinden, at han havde kenskab til nogle personer, som havde forsøgt at låne penge i hendes navn. Da kvinden bad sin mand om at lytte med i samtalen, lagde den ukendte mand røret på. 

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at der den seneste tid har været flere tilfælde af forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af borgere, hvor gerningspersonerne har udgivet sig for at være ansatte i politiet eller i andre offentlige myndigheder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, opfordrer Nordsjællands Politi til, at man beder om personens navn og derefter ringer til det specifikke ansættelsessted. Her er det vigtigt selv at finde hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed i stedet for at ringe tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

 

Narkokørsel, Helsingør

En patrulje standsede klokken 21.12 en 35-årig mandlig bilist uden kendt adresse i krydset ved Esrumvej og Hornbækvej. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Da patruljen ved visitation fandt ham i besiddelse af en mindre mængde hash samt en moderat mængde amfetamin, blev han også sigtet for dette. Derudover blev han også sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke kunne fremvise et gyldigt kørekort.

Den 35-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet, hvor en blodprøve med udtaget med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

 

Hund påkørt, Hillerød

En 21-årig mandlig bilist fra Helsinge kom klokken 21.36 kørende ad Hillerødmotorvejens forlængelse i sydlig retning, da han bemærkede, at den forankørende bil lavede et lille udsving. Kort efter opdagede den 21-årige, at dette skyldtes, at to hunde løb i rabatten mod færdselsretningen. Inden han kunne nå at reagere, løb den ene hund ud på vejen og blev påkørt af bilen.

Som følge af sine kvæstelser afgik hunden ved døden. Den anden hund blev indfanget af en forbipasserende mandlig bilist, og en patrulje bragte efterfølgende begge hunde hjem til ejeren.  

 

Færdselsuheld, Helsingør

Klokken 22.03 skete der et færdselsuheld, da en 22-årig kvindelig bilist fra Helsingør kørte i sydgående retning af I.L. Tvedes Vej, hvor hun i krydset ved Trækbanen og Rosenkildevej kørte ud for rødt lys. I den forbindelse påkørte hun en 36-årig mandlig bilist fra Helsingør, som kom kørende i østgående retning ad Rosenkildevej.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men den ene af parterne blev efterfølgende kørt til tjek på hospitalet.

 

Solofærdselsuheld, Hørsholm

På Isterødvejen skete der klokken 22.19 et færdselsuheld, da en 29-årig kvindelig bilist fra Nærum af ukendte årsager påkørte et træ. Uheldet medførte ikke umiddelbart større personskade, men kvinden blev alligevel kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

 

Målrettet færdselsindsats, Allerød

I forbindelse med en målrettet hastighedskontrol var Nordsjællands Politi natten til mandag til stede på Hillerødmotorvejen nær Kollerødvej. Med laser blev tre personbiler målt til at køre med en hastighed over det tilladte, og to af forseelserne medførte også klip i kørekortet.

 

Mistanke om kørsel i påvirket tilstand, Helsinge

Der indløb klokken 01.33 anmeldelse om, at føreren af en specifik bil i Helsinge-området muligvis førte køretøjet i påvirket tilstand. En patrulje kørte til området, hvor bilen blev udfundet på Circle K på Rundinsvej. Her blev føreren af bilen, en 22-årig mand fra Søborg, truffet. Et alkometer viste, at han havde en promille over det tilladte, men da det ikke var muligt at påvise, om promillen stammede fra før eller efter kørsel, blev han ikke sigtet for spirituskørsel. Patruljen tog dog mandens bilnøgler med på politistationen med henblik på at forebygge eventuel efterfølgende spirituskørsel. Den 22-årige blev derfor oplyst om, at nøglerne kunne afhentes, når han igen var ædru.

 

Brand i skur, Gilleleje

Klokken 02.31 indløb der anmeldelse om, at der var opstået brand i et skur på Havregårdsvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningsarbejdet blev påbegyndt. Branden nåede at gøre skade på tag og udhæng på en bygning nærved. 

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse er årsagen til branden endnu ukendt.

 

Sigtet for at stjæle cykel, Hillerød

En patrulje traf klokken 02.52 en 20-årig mandlig cyklist fra Brønshøj på Frederiksværksgade. Ved en rutinemæssig undersøgelse kunne det konstateres, at cyklen var meldt stjålet en uge tidligere, og manden blev derfor sigtet for tyveri af cyklen. 

 

Indbrud i virksomhed, Helsinge

Klokken 03.32 blev det anmeldt, at der omkring klokken 02 natten til mandag havde været indbrud i en virksomhed på Rundinsvej. En ukendt gerningsperson havde skaffet sig adgang til stedet via en rude i en port, og fra virksomheden blev der stjålet elektrisk værktøj.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 18.-21. juni 2021

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi